Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERCDM NR. 4, 1996

Omslaget från 4/1996. Från tidningen:
Tidskrift för kriminalnoveller.
Nr 4 1996.
Red: Per Olaisen.
Mitt bidrag: Julefrid.
Status: Slutsåld

Om tidningen
I detta sista nummer för året kan vi presentera fem noveller av lika många författare. Återigen kan vi visa på den spännvidd vi så gärna eftersträvar i CDM. Fyra av författarna är män (här hade vi förstås sett en annan kvot!). En kommer från Norge, en från andra sidan Atlanten och resten är svenskar. Publiceringserfarenheten sträcker sig från Henrik Persson, som nu presenterar sin andra novell i CDM (och som tidigare endast publicerats i studentikosa sammanhang) till Gunnar Staalesen från Norge, vars noveller bland annat publicerats i Ellery Queen’s Mystery Magazine. Men publiceringserfarenhet och kvalitet är inte repellerande begrepp: samtliga dessa fem noveller är sannerligen värda att nå CDM:s trogna läsekrets.
Noveller av Kjell E. Genberg, Henrik Persson, Gunnar Staalesen, Dina Briones och K. Arne Blom.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>