Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERFAVORITER. FÖRFATTARE OM FÖRFATTARE

2012 års omslag. Första utgåvan:
CKM Förlag, 2012.
270 sidor.
Antologi från Skönlitterära Författarsällskapet Stockholm Nord i samarbete med Svenska Humanistiska Förbundet.
Red. Anders Björnsson.
Omslag: Ragni Svensson.
Mitt bidrag: En riktig detektiv.
Bidrag om mig: Sådana som han görs inte längre av Dag Öhrlund.
Tryck: Instant Book.
Status: Slutsåld

Om boken
En författare blir till genom sina läsare. De behöver inte vara många, men författaren vill veta hur de tänker och hur de reagerar när de läser vad han eller hon har skrivit. Ingen författare skriver för sig själv, några skriver kanske för eftervärlden. Det är Lika naturligt som att varje människa vill ha en annan människa, helst fler än en, att prata med eller att tänka på för att kunna existera och överleva. Det finns de som vill bli ihågkomna.
Men varje människa är också en läsare, eller åtminstone en avläsare, och hon har därför nästan alltid något att säga om vad andra har sagt och skrivit. På det viset finns det i varje läsning ett potentiellt författarskap. Att reagera på någonting skrivet kan också det vara eller bli litteratur. Att låta författare reagera på författare bör kunna vara det i hög grad. Dialogen är lika viktig som kritiken för den som vill få en äkta förståelse.
I den andan - för att förstå och för att hålla dialogen levande - har denna antologi tillkommit. Ett antal författare från olika fält skriver om andra författare från olika fält - några levande, andra döda. Vi som har gjort den här boken tror att de som läser den ska få nya idéer och impulser när de ställs inför ett författarskap.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>