Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERKUNGEN HOTAD

2003 års omslag. Första utgåvan:
Skrivet under pseudonymen Christian Aage.
Tre Böcker Förlag, 2003.
223 sidor, inbunden.
Omslag: Annika Pilborg.
Tryck: Scandbook, Falun.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Femte delen av nio i serien om kriminalkommissarie Nyman.
Wela Förlag, 2013.
E-bok, 62000 ord.
ISBN: 978-91-86081-78-2.
Status: Till salu

Tredje utgåvan:
Omslag.
Ny titel på Kungen Hotad.
Inläst av Fredde Granberg.
Lind & Co, 2017.
ISBN: 9789177790297.
Status: Till salu

Från första utgåvan
I det alltmer brutala Göteborg hittas två människor mördade på ett kafé. Något motiv är svårt att hitta för kriminalpolisen. Och i Nordre älv finner man ett skelett av någon som också kan vara ett mordoffer.
För mordroteln kompliceras arbetet genom att kommissarie Arnold Nyman blivit så förändrad sedan han räddade sin dotter och hennes väninna vid en razzia mot en gangsterledaren brinnande hus. Kan man verkligen lita på hans arbetskapacitet?
Hans fästmö Siv har skjutiti upp bröllopet medan hon försöker ta reda på vad det är som trycker Arnold. Men rotelns arbete får inte hindras. Trots allt måste Arnold arbeta – bland annat med att ta reda på om det är en polis som misshandlar småbovar.

Från andra utgåvan
I det alltmer brutala Göteborg hittas två människor mördade på ett café. För våldsroteln kompliceras arbetet av att kommissarie Arnold Nyman är förändrad och verkar betryckt efter sitt senaste uppdrag.

Om ljudboken
Den 9 augusti 2017 släppte Lind & Co ljudboken Skulden. Den finns att ladda ner hos Storytel, Nextory, Bookbeat, Adlibris, Bokus och Dito med flera.

Två människor hittas mördade på ett kafé i ett alltmer brutaliserat Göteborg. Polisen, med kommissarie Arnold Nyman i spetsen, har svårt att hitta något motiv bakom dådet. Arbetet på våldsroteln kompliceras då Arnold Nyman tycks ha förändrats efter en traumatiserande händelse. Ledningen börjar ställa frågor om hans arbetskapacitet. Även hustrun Siv vill ha reda på vad det är som trycker Arnold. Medan kafémorden utreds hittas ett skelett i Nordre älv och allt tyder på att det handlar om mord även där. Och Arnold börjar inse att det i kåren finns en medarbetare som misshandlar småbovar.

Ett ord från Fredde Granberg

Skrivet om boken
"Det är fullt ös, med Nyman ofta i bakgrunden i ett energiskt poliskollektiv och med brutala poliser, mordiska motorcykelgäng och slemma knarkkungar från Balkan i en blodig intrig. ... Snyggt jobbat."
Sydsvenska Dagbladet

"Några få ord, en bisats här, en utförd handling – så kan man åtminstone se en smula mer än bara konturerna av en människa. Dessutom utvecklas karaktärerna böckerna igenom och har man läst en eller flera av de tidigare historierna blir också igenkännandet en hyfsat stor del av det totala intrycket. Som alltså är gott."
Jury 2004

"Det finns en mängd intressanta nya sätt att lösa mordfall och en del av dessa möter man i den initierade Kungen hotad av Christian Aage. Mycket intressant är exempelvis hur man med s.k. forensisk metod kan forma om ett kranium till en bild av den döde. Det finns tabeller för hur mycket kött, senor och muskler som fanns på huvudets olika ställen. Med detta som grund skär man till lerbitar i rätt längd och placerar dem över hela huvudet i skikt efter skikt. Kraniets utformning visar hur näsan såg ut och hur lång den skulle vara. Metoden tillämpas i boken och ger till resultat att man faktiskt känner igen en död som hittats i Nordre älv. Lägger man till detta att Aages poliser och hans skurkar är trovärdiga och att stilen är driven och välformulerad har man bilden av en mycket skicklig svensk kriminalförfattare. Kjell E Genberg kallas ibland Sveriges meste författare."
Jean Bolinder

Länkar
Wela förlags sida (beställning)

Lind & Co:s hemsida för mer information om ljudbokenHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>