Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERMORD, SOLDAT!

1996 års omslag. Första utgåvan:
Red. Kjell E. Genberg, DAST, 1996.
58 sidor.
Mitt bidrag: Soldaten.
Omslag: Harry Holmström/Alf Lannerbäck.
Tryck: Balder, Bromma.
Status: Slutsåld

Om boken
En anledning till att denna novellsamling kom att handla om händelser i det militära är att DAST fick Ulla Trenters tillstånd att publicera Stieg Trenters debutnovell Silverkorset, som utspelar sig under beredskapen. En novell gör ingen samling så förfrågan gick till kända och okända nordiska författare om de ville vara med. Det var det många som ville.
Här finns så väsensskilda namn som nydanaren Jean Bolinder och pusselspecialisten Jan-Olof Ekholm, arbetarförfattaren Ove Allansson och thrillerskaparen Carlösten Nordmark.
Bland de mer okända kan nämnas tidningsutgivarna Per Olaisen (CDM) och Torsten G. Widholm (Alibi-Magasinet).
Det alla har gemensamt är viljan och förmågan att skapa spänning – något de bevisar i denna bok.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>