Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERNOVELLER FÖR VÄRLDENS BARN

2005 års omslag. Första utgåvan:
Red Ulf Örnkloo, Informationsförlaget, 2005.
Inbunden, 236 sidor.
Årets tema: Spänning.
Grafisk form: Birgitta emilsson.
Mitt bidrag: Den ogudaktiga statyn.
Tryck: Scandbook, Falun.
Status: Slutsåld

Om boken
Fjolårets Noveller för Världens barn får här sin uppföljare på temat spänning. Historierna varierar naturligvis med varje författare och nutidens arter och oarter är återkommande. TV-såpornas värld tangeras liksom deckarlitteraturens och författarnas egna professioner. Religiös fundamentalism kryper fram när man lyfter på ett par av stenarna, flyktingpolitik och mobbning likaså. Några av berättelserna är övervägande lyckliga. Det kan dock bero på hur man läser dem ... Läslust vågar vi däremot garantera, och en del att tänka på.
Ur Ulf Örnkloos förord.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>