Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Typ
Skönlitterära Sällskapet Stockholm Nord
Sällskapet Deckarvännerna
FKIS
Novellmästarna


Första besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.FÖRENINGARNovellmästarna

Novellmästarna startades 12 juni 2004  på initiativ av Olov Svedelid, Kjell E. Genberg och Bertil Falk.
Kjell E. Genberg gjorde förenings logotyp.
Avsikten från början var att försöka fortsätta i Föreningen Kriminalförfattare i Stockholms fortspår genom att medlemmarna skrev korta noveller som såldes i sommar- och vinterpaket till landsortspressen. Det gick bra i några år men så började tidningar få svårigheter, slogs ihop och slutade handla av oss.

Vi lyckades emellertid skriva ihop några novellsamlingar som publicerades av LL-förlaget som pappersböcker och på senare tid har Wela förlag gett ut ett par samlingar i e-bokformat.
En samling, Crime the Swedish Way, har publicerats i USA.

novellmästarna.se/publicerat
novellmästarna.se/medlemmarHemsidan är designad och underhållen av Johannes Genberg sedan 2013.
Kjell E. Genbergs rättigheter sköts av Hanserik Tönnheim via Arx Foreign Rights. Kontakt via: hanserik (kanelbulle) arxforlag (punkt) se.
Allt material på Kjell E. Genbergs hemsida får citeras under förutsättning att det inte sker i kommersiellt syfte. Vid citering skall "© Kjell E. Genberg" anges.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>