Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERPÅ VINST OCH FÖRLUST

2004 års omslag. Första utgåvan:
Förlags AB Gondolin, 2004.
Om idrottens olika arter.
Pocket, 189 sidor.
En antologi redigerad av Lennart Högman och Kurt Salomonsson för Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord.
Mitt bidrag: Farsans lag. Omslag: Tord Lund.
Medverkande författare: Ove Allansson, Gunder Andersson, Stefan Demert, Ulf Durling, Kjell E. Genberg, Bure Holmbäck, Björn Håkansson, Lennart Högman, Bo Jonasson, Evert Lundström och Kurt Salomonsson.
Tryck: AIT Nørhaven A/S, Viborg.
Status: Slutsåld

Om boken
Antologin innehåller berättelser om den unga människans längtan efter att bli framgångsrik idrottsman, om föräldrars förväntningar på barnens idrottsprestationer och om den kämpe som lämnat strålkastarskenet, och som snart blir glömd av alla. Här finns kampsporter och ickesporter, allvar och skämt. Allt från ridning och fäktning till friidrott och fotboll.
Några av författarna lyckades nå pallen, men för de flesta slutade det med en ouppfylld önskan. På vinst och förlust satsade de och precis som i alla spel var vinnarna få.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>