Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERSPÖKNATTEN I PRÄSTGÅRDEN/BUSSEN ÄR KAPAD!

1998 års omslag. Första utgåvan:
MBAB Ungdom, 1998.
Två spännande berättelser i samma bok.
Status: Slutsåld

Om boken
Spöknatten i prästgården: Bästisarna Mia och Pia har sparat pengar hela året för att åka på ett ridläger i England. Och nu har drömmen blivit verklighet. En dag har hela gruppen gett sig ut på långritt. Vid en rastning kommer de svenska flickorna ifrån de övriga. De tvingas fortsätta på egen hand. Och plötsligt får de se ett stort hus inne i en parkliknande trädgård. Ett ljussken fladdrar i ett fönster …
”Mia och Pia höll på att svimma av skräck när den svartklädde mannen drog in dem i hallen till prästgårdsbyggnaden i Borley, en liten by på gränsen mellan grevskapen Essex och Duffolk på den engelska landsbygden.
Kyrkoherde Bull gick före flickorna. När han passerade fönstret blev Pia alldeles iskall och hon kunde inte tro det hon såg: Hon kunde se månen rakt igenom honom – genom huvud, kläder och allt – som om han var en såpbubbla. En vålnad…!
– Vad är det med er? frågade prästen. Ni ser ut som om ni sett ett spöke!”

Bussen är kapad!: Lotta och hennes kompis Anna sitter i bussen från Stockholm på väg till ridhuset i Vallentuna. Det är inget märkvärdigt med det. Det gör de varje torsdag. Men denna torsdag är det något som inte är som vanligt; en bankrånare har kapat busset! Det är bara tre passagerare i bussen – och nu hänger det på flickornas rådighet och mod om rånaren ska bli fast …
”Lotta drog åt sig spaken helt och hållet. Bussen studsade till och började röra sig framåt. Hon trampade ner gaspedalen så långt hon kunde och motorljudet lät som ett vrål. Bussen slingrade sig fram längs vägen som en halt slalomåkare. Hon kastade en blick i backspegeln och blev alldeles kall. I bakrutan skymtade hon rånarens ansikte och hans hand som frenetiskt bankade med pistolkolven mot glaset för att krossa det.”Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>