Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERSTRIDEN VID FAXEHUS

1974 års omslag. Första utgåvan:
Williams Förlag (Polka-böckerna), 1974.
155 sidor.
Omslag: Bengt-Olow Wennerberg.
Tryck: Bohusläns Grafiska, Uddevalla.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Saga Egmont, 2017.
E-bok, 102 sidor.
ISBN: 9788711749258.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Stigman Sote sitter inspärrad i tornet på Faxehus, den danska fogden Arendt Stykes borg. I fyra dagar har han stått fastkedjad och väntat på sin avrättning. Det är straffet för att han försökt samla hälsingebönderna till uppror mot de danska förtryckarna. Men Sote lyckas fly och ansluter sig till frihetskämpen Erik Pukes bondehär. I de mörka hälsingeskogarna utspelas hårda drabbningar med de råa legoknektarna innan bönderna äntligen når sitt mål – att krossa Faxehus och Arendt Styke.

Från andra utgåvan
Stigman Sote står fastkedjad i den danske fogdens borg Faxehus och väntar på sin avrättning. Det är straffet för att han lett hälsingebönderna i ett uppror mot de danska förtryckarna. Sote lyckas dock fly och slåss sedan tillsammans med Erik Pukes bondehär mot de danska legoknektarna i de mörka skogarna i Hälsingland.

Länkar
Adlibris försäljningssidaHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>