Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERFNASK I FÖRDÄRVET

1974 års omslag. Första utgåvan:
Malmborg & Hedström Förlag, 1974.
155 sidor.
Omslag: Curt Dahlgren.
Tryck: Bohusläns Grafiska AB, Uddevalla.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Läsförlaget AB, 1993.
173 sidor.
Omslag: Hans Arnold.
Tryck: Aktietrykkeriet i Trondhjem.
Status: Slutsåld

Tredje utgåvan:
Ny titel: Flicka i fördärvet.
Omslag.
Wela Förlag, 2012.
E-bok, 42000 ord.
ISBN: 978-91-86081-62-1.
Status: Slutsåld

Ljudbok:
Omslag.
Inspelad och uppläst av Peter Olofsson.
Wela Förlag, 2020.
Ljudbok, cirka 5 timmar.
ISBN: 978-91-985295-1-7. Ca-pris 130 kronor.
Status: Till salu

Fjärde utgåvan:
Omslag.
Del 1 i serien om kriminalinspektör Lennart Lindh.
Wela Förlag, 2020.
E-bok, 42000 ord.
ISBN: 978-91-985295-4-8.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Kvinnan på dyschan var mycket naken, mycket blek... och mycket död!
Det såg ut som ett vanligt sexmord.
Men ju längre mordutredarna trängde ner i stockholms sex-, knark- och spelträsk, desto säkrare blev de på att det var någonting annat som låg bakom den vackra poseringsflickans död.
Någonting mycket större...

Från tredje utgåvan
Kjell E. Genbergs första kriminalroman från 1974, som då utgavs med titeln Fnask i fördärvet.
Det är tidigt 70-tal i Stockholm. En kvinna hittas naken och brutalt mördad på Metargatan i Stockholm och det ser ut som ett vanligt sexmord. Men ju längre den kedjerökande kriminalinspektör Lennart Lindh tränger ner i Stockholms sex-, knark- och spelträsk, desto säkrare blir han på att det är något annat som ligger bakom den vackra poserings-flickans död. Någonting mycket större ...

Från ljudboken
Det är tidigt 70-tal i Stockholm. En kvinna hittas naken och brutalt mördad på Metargatan i Stockholm och det ser ut som ett vanligt sexmord. Men ju längre den kedjerökande kriminalinspektör Lennart Lindh tränger ner i Stockholms sex-, knark- och spelträsk, desto säkrare blir han på att det är något annat som ligger bakom den vackra poseringsflickans död. Någonting mycket större ...
2019 har det gått 45 år sedan Fnask i fördärvet, Kjell E. Genbergs första deckare, kom ut. Den har blivit kultförklarad och är ett eftersökt samlarobjekt.
För första gången finns storyn att lyssna på, inläst av Peter Olofsson.

Ljudboken kan lånas på bibliotek eller köpas via bland annat Bokus, Adlibris och CDon. Den lär också gå att hitta hos Apple, Bookbeat, Bookmate, Kobo och Nextory.

Från fjärde utgåvan
Tidigare e-boksutgivning av Wela Förlag med titel Flicka i fördärvet dras in och ersätts, eftersom 2020-talet inleds med en ljudboksutgivning där Fnask i fördärvet rätteligen hedras som Kjell E. Genbergs allra första och kultförklarade kriminalroman. Följande två titlar ersätts vartefter med nya omslag som liknar ljudbokens.

Det är tidigt 70-tal i Stockholm. En kvinna hittas naken och brutalt mördad på Metargatan i Stockholm och det ser ut som ett vanligt sexmord. Men ju längre den kedjerökande kriminalinspektör Lennart Lindh tränger ner i Stockholms sex-, knark- och spelträsk, desto säkrare blir han på att det är något annat som ligger bakom den vackra poserings-flickans död. Någonting mycket större ...

Skrivet om boken
Det allra bästa med deckaråret är en svensk debutant, Kjell E. Genberg med en bok han kallar Fnask i fördärvet. Det är en polisroman av den sort vi känner igen från Olov Svedelids, Sjöwall/Wahlöös och Ed McBains romaner. Fnask i fördärvet är dessutom osedvanligt opretentiös, den vill helt enkelt berätta om ett kriminalfall utan större utvikningar. Ibland bränner historien till och blir riktigt levande. Kjell Genberg har också en kärv humor som är välgörande.”
Jury årsbok 1974

Om ljudboken

Länkar
Wela förlags sida (beställning bok)
Wela förlags sida (beställning ljudbok)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>